Natuurlijk blijft het blackjack spel een kansspel en is een dosis geluk ook noodzakelijk voor het maken van winsten tijdens het spelen. Toch kun je je kansen proberen te verhogen door het toepassen van een bepaalde blackjack strategie of meerdere blackjack strategieën. Het is aan te raden om altijd een basisstrategie te gebruiken tijdens het spelen waarmee je bepaalde beslissingen neemt zoals het nemen van een nieuwe kaart, het splitten of verdubbelen van je inzet. Belangrijk is het om de hand van de dealer in de gaten te houden wanneer je kiest voor ‘passen’ of voor het nemen van een volgende kaart. Heeft de dealer bijvoorbeeld een lage hand dan is het niet altijd noodzakelijk om een nieuwe kaart te trekken. Voor het ‘verdubbelen’moet je wel altijd eerst even naar de regels van het online casino kijken waar je speelt want deze kunnen nog wel eens verschillen. Dit geldt overigens ook voor het ‘splitten’.

Enkele vormen van blackjack strategie

Wil je tijdens het spelen van Live blackjack een extra blackjack strategie toepassen dan volgen hier enkele bekende strategieën die je kunt gebruiken:

  • Paroli systeem – start je inzet met een bepaald bedrag. Win je de eerste inzet dan is je volgende inzet de eerste inzet plus de winst. Win je deze ook dan is je volgende inzet de tweede inzet plus de winst. Verlies je een ronde dan is je inzet de eerste inzet die je plaatste. Bepaal van tevoren een stoppunt zoals bijvoorbeeld een inzetbedrag of eurobedrag. Voordeel van dit systeem is dat je geen groot aantal fiches nodig hebt en ook is deze blackjack strategie stabieler dan andere strategieën.
  • Parlay systeem – deze blackjack strategie kun je zien als een soort piramide. Bij winst wordt de nieuwe inzet de oude inzet plus de winst en is er geen eindpunt. Je kunt kleine inzetten omzetten in grote winst maar het nadeel is dat als je verliest, je alles ook kwijt bent. Voordeel van deze blackjack strategie is dat je geen grote bankrekening nodig hebt en minder risico loopt dan bij andere systemen.
  • 1-3-2-6 systeem – bij deze blackjack strategie is de basis dat je vier keer op rij kunt winnen. Bij het toepassen van dit systeem is je eerste zet 1 eenheid, je tweede inzet 3 eenheden, je derde inzet 2 eenheden en je vierde inzet 6 eenheden. Win je bij deze strategie je vierde inzet dan kun je alle winst pakken en weer opnieuw beginnen met je eerste inzet. Verlies je op elke niveau dan begin je steeds weer opnieuw met je eerste inzet.
  • Martingale systeem – de oudste en meest bekende blackjack strategie is het Martingale system. Hierbij kun je op korte termijn winsten maken maar niet heel erg grote winsten. Eenvoudig gezegd is het bij dit systeem zo dat je bij verlies je vorige inzet twee keer inzet en bij winst begin je opnieuw. Bijvoorbeeld: je begint met inzet 1 en je verliest. Je zet dan in met 2 en verliest weer. Je zet vervolgens in met 4 en verliest weer. De volgende inzet is dan 8 en die win je. Daarna begin je weer met inzet van 1. Deze blackjack strategie is erg interessant voor spelers die korte tijd met en lage inzet willen spelen.
  • Labouchere strategie – deze strategie speel je met een aantal getallen die je van tevoren zelf vaststelt. Je schrijft eerst een aantal willekeurige getallen op bijvoorbeeld 1,3,7,2,3. Je eerste inzet is dan de som van de buitenste twee getallen dus 1 en 3 = 4. Verlies je dan voeg je dit getal toe aan de reeks dus komt de 4 achter de 3. De volgende inzet die je plaatst is weer de som van de buitenste getallen dus 1 en 4 = 5. Win je deze zet dan streep je de buitenste getallen door en speel je met de som van de getallen die dan in je rijtje staan. Dit is een uniek systeem omdat je met een wiskundige formule werkt waarbij je en doel moet stellen om bepaalde winsten te behalen.